Skip to content

Hét huiskamerfestival van Oldenzaal

Schrijf je in en stel je huiskamer beschikbaar!

  

Stel jouw huiskamer beschikbaar voor een act van Talent in Huis!

Om een huiskamerfestival te organiseren hebben we natuurlijk huiskamers nodig!
Woon je in de binnenstad? Heb je altijd al aan het begin van de carrière van een artiest willen staan? Ben je benieuwd hoe jouw huiskamer eruitziet als podium? Wil je (nieuwe) buurtgenoten ontmoeten of met bekenden en onbekenden samen van cultuur genieten?
Meld je huiskamer aan voor een act van Talent in Huis! Of je nu in een kasteel woont of dat je de beschikking hebt over een kleine bovenwoning, wij weten altijd wel een plekje te vinden om de artiest te laten stralen!

Aanmelden kan t/m 09 juli 2022. 

Wat wij van jou verwachten? ​

Tussen 12.30 en 17.30 uur treedt een talent 3x 0:30 min op in jouw huiskamer, het publiek wisselt steeds van locatie. Vol is natuurlijk vol, dat bepaal je zelf aan de deur. Er is altijd wel een ander optreden bij je in de buurt waar je publiek op kan wijzen als ze bij jou niet meer terecht kunnen.
Bij gastvrijheid hoort natuurlijk een hapje en drankje. Dit mag je zelf verzorgen, je kan op het inschrijfformulier hieronder aangeven of wij daarbij kunnen helpen.

Om ervoor te zorgen dat het juiste talent in de juiste huiskamer komt spelen vragen we je onderstaand formulier volledig in te vullen. Wij zullen dan de beste combinatie van huiskamer en talent proberen te maken!
Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Daniella van der Stelt
Projectleider Talent in Huis!

T. 0651075441
M. info@talentinhuis-oldenzaal.nl

Aanmeldformulier Huiskamer  JaNee
  JaNee
  JaNee

  Koffie/thee pakket
  Het is natuurlijk leuk om jouw bezoekers tijdens Talent in Huis iets lekkers aan te kunnen bieden.

  Elke huiskamereigenaar krijgt een Koffie/thee tegoedbon t.w.v. €12,50. Zo kan je zelf je lievelingskoekjes uitkiezen en de koffie kopen die in jouw type koffiezetapparaat past.


  [recaptcha]

  Gerry & Port, foto: Gerard Hooge Venterink
  Gerry-and-Port-foto

  Gerry and Port

  Kunstvorm: band

  Celtic music with a twist!

  Het is nu ruim tien jaar geleden dat ‘Gerry’ (Geert Maatjes) en ‘Port’ (John Kluijtmans) elkaar leerden kennen als bandleden in een lokale bluesband. Beide muzikanten waren op een gegeven moment toe aan een nieuwe muzikale uitdaging. De keuze viel op Keltische muziek, maar die wordt niet geheel op de oude traditionele manier gespeeld.
  Na jaren met z’n tweeën te hebben opgetreden is “Gerry and Port” kortgeleden uitgebreid met orkestvioliste Marie-Thérèse Herrman en percussioniste Charel Meulensteen, die beiden een ruime ervaring delen binnen de muziek. Gevieren neemt “Gerry and Port” jullie graag mee op een Ierse muzikale rondreis met onderweg wat onverwachte uitstapjes…

  Geert Maatjes: lead vocals en gitaar, John Kluijtmans: saxofoon, tin-whistle, dwarsfluit en backing vocals, Marie-Thérèse Herrman: viool en backing vocals, Charel Meulensteen: percussie en backing vocals.

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  Renee Schepers

  Kunstvorm: Singer-songwrighter – zang – band

  Renee Schepers is een singer-songwriter in hart en nieren. Deze keer ook met haar bandleden Syl Slatman(piano) en Marlyn de Kroon(bas).

  U kunt tijdens het optreden gaan genieten van covers & eigen werk!

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  Spölkwarteerke

  Kunstvorm: band

  “Loop nich weg  veur ’t plat – De leu wordt van pochen nich zat –  Mer van metworst en foezelnat, klootscheetn en jepsken in de stad He’wt ooit zo mooi had?” Veer kearls zingt in modersproak oawer kammeroadschap, leefde en ’t oalderwordn.

  Een muzikaal streekproduct vanaf de kökkentoafel.

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  ASjeblieft

  Kunstvorm: band

  Astrid en Sylvia vormen samen het duo ASjeblieft. Ze spelen op Bugel en Trompet bekende tweestemmige melodieën.
  Gezellige meezingers en gevoelige liedjes. Muziek voor elk Moment.

  image0
  Rik van de Kolk

  Rik van de Kolk en Wouter Munsterman

  Kunstvorm: klassieke zang en spontane dichtkunst

  De Oldenzaalse bariton Rik van de Kolk studeert klassieke zang aan het ARTEZ conservatorium in Zwolle. Rik zingt een gevarieerd programma met onder meer de twee aria’s van Papageno uit Die Zauberflöte van Mozart en de cylcus Le Bestiaire van Francis Poulenc op teksten van Apollinaire waarin een dromedaris, een Tibetaanse geit, een sprinkhaan, een dolfijn, een rivierkreeft en een karper worden bezongen.

  Hij wordt hierbij begeleid door pianist Wouter Munsterman docent aan het ARTEZ conservatorium en tevens plaatsvervangend stadsdichter van Hengelo. In deze rol zal hij tijdens dit optreden een aantal gedichten voordragen.

  Duo Charlaton Band
  Duo Charlton, foto: Rene Grouve

  Duo Charlaton

  Kunstvorm: band

  De twee gitaristen, Charles Corstjens en Ton Karmiggelt, spelen een mix van de muziek van gitaristen, als Django Reinhardt, Chet Atkins en Les Paul. Het repertoire is het best samen te vatten als Main Stream afgewisseld met zigeuner jazz.

  Veel van de stukken worden tweestemmig gezongen en dit zorgt voor een bijzonder dynamisch programma!

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  Martin Adolfsen

  Kunstvorm: gitaar en klankinstrument 

  Martin is als muzikant opgeleid op het conservatorium in Enschede met als hoofdvak gitaar. Hij heeft zijn eigen gitaarschool en heeft veel Oldenzalers de fijne kneepjes van het spelen geleerd. Zijn persoonlijke voorkeur ligt bij Blues en rock maar op deze zondag middag speelt hij waar zijn hart en zijn publiek hem brengt.

  Door de jaren heen heeft Martin duizenden nummers geschreven en door zijn ervaringen als sjamaan stelt hij zich graag open voor emoties en gevoelens van zijn publiek. Op dit gevoel zijn hij zijn stukken baseren. Naast de gitaar zal hij gebruik maken van de hang, een bijzonder klankinstrument dat met de handen word bespeeld. Niets uit een boekje of van bladmuziek maar puur uit het hart.

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  De Blauwe kom

  Kunstvorm: verhalenvertellers

  Maya en Niek van de Blauwe Kom wonen sinds februari 2021 in Oldenzaal en zijn al ruim 20 jaar verhalenvertellers voor jong en oud. Ze vertellen verhalen van ver, met humor en avontuur. Ook vertellen zij een zelfgeschreven middeleeuws Twents sprookje, vertelt in dialect.

  Laat je op deze gewone zondagmiddag meevoeren naar andere tijden en verre oorden.

  Jef Horsthuis

  Kunstvorm: zang en gitaar

  Helaas heeft And Friends wegens prive omstandigheden hun optreden geannuleerd. Des te blijer waren we vanmorgen met het bericht van zanger en gitaarspeler Jef Horsthuis: hij helpt ons en speelt vanmiddag in de huiskamer aan de Berkstraat 10! Geen lege huiskamers deze zondag!

  Jef neemt zijn akoestische gitaar en stem mee om de gezellige huiskamer te vullen. Hij brengt pop liedjes ten gehore variërend van Katie Melua, tot de Amerikaanse folk klanken van Jim Croce.

  Opgegroeid bij het Stadsjongenskoor Oldenzaal, en nu actief bij (oa) SNOR en Kamerkoor Mardi le vent (Tubbergen) maakt hem een ervaren zanger. Met völle wille in een vrolijke middag nodigt Jef het publiek dan ook van harte uit om lekker mee te zingen bij de liedjes!

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  Janneke Oldengarm

  Kunstvorm: Singer-songwrighter

  Janneke is geboren en getogen in Oldenzaal. Als muziektherapeut in opleiding bij het ArtEZ conservatorium (Enschede) schrijft ze vaak liedjes die gaan over het leven en de dingen ze meemaakt. Muziek is voor haar een manier om te communiceren, contact te maken en gevoelens en ervaringen onder woorden te brengen.

  Van Janneke kun je Nederlands- en Engelstalige, gevoelige singer-songwriter liederen verwachten met zang en piano of gitaar, die zowel kwetsbaarheid als kracht overbrengen.

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  Iepy’s Hang Out

  Kunstvorm: band

  Zang, gitaar, keyboard, basgitaar en drums van Iepy’s Hang Out laten oude en minder oude blues, rock en country nummers klinken tijdens Talent in Huis Oldenzaal.

  Deze vijf “oudere jongeren” laten je swingen in de achtertuin van Iepy op nummers van Chuck Berry tot Johnny Cash, van Cuby + Blizzards tot the Mavericks.

  In het najaar van 2019 kwamen 5 mannen samen met één doel, gezellig en samen R&B (rock & blues) muziek te maken. Toen bleek dat Iepy een prima oefenruimte heeft, was de bandnaam snel gevonden.

  Iepy rockt op z’n elektrische gitaar, laat hem een deuntje horen en hij speelt het. Tevens is hij ook muzikaal leider. Harry neemt de zang voor zijn rekening en laat zijn mondharmonica regelmatig horen. René kan heerlijk pingelen op z’n keyboard prima en Nico zorgt met de drums voor een strak ritme. Arie op z’n basgitaar maakt de band compleet.

  Al met al een lekker stuk muziek voor de zondagmiddag!