Skip to content

Hét huiskamerfestival van Oldenzaal

Schrijf je in en stel je huiskamer beschikbaar!

  

Stel jouw huiskamer beschikbaar voor een act van Talent in Huis!

Talent in Huis is een festival dat plaatsvindt in minstens 10 huiskamers in de binnenstad van Oldenzaal op 15 oktober 2023.
Om een huiskamerfestival te organiseren hebben we natuurlijk huiskamers nodig!
Woon je in de binnenstad? Heb je altijd al aan het begin van de carrière van een artiest willen staan? Ben je benieuwd hoe jouw huiskamer eruitziet als podium? Wil je (nieuwe) buurtgenoten ontmoeten of met bekenden en onbekenden samen van cultuur genieten?
Meld je huiskamer aan voor een act van Talent in Huis! Of je nu in een kasteel woont of dat je de beschikking hebt over een kleine bovenwoning, wij weten altijd wel een plekje te vinden om de artiest te laten stralen!

Wat wij van jou verwachten? ​

Tussen 12.30 en 17.30 uur treedt een talent 3x 0:30 min op in jouw huiskamer, het publiek wisselt steeds van locatie. Vol is natuurlijk vol, dat bepaal je zelf aan de deur. Er is altijd wel een ander optreden bij je in de buurt waar je publiek op kan wijzen als ze bij jou niet meer terecht kunnen.
Bij gastvrijheid hoort natuurlijk een hapje en drankje. Dit mag je zelf verzorgen met een door ons beschikbaar gestelde tegoedbon t.w.v. €12,50. Je kan op het inschrijfformulier hieronder aangeven of wij daarbij kunnen helpen.

Om ervoor te zorgen dat het juiste talent in de juiste huiskamer komt spelen vragen we je onderstaand formulier volledig in te vullen. Wij zullen dan de beste combinatie van huiskamer en talent proberen te maken!
Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Daniella van der Stelt
Projectleider Talent in Huis!

T. 0651075441
M. info@talentinhuis-oldenzaal.nl

Aanmeldformulier Huiskamer  JaNee
  JaNee
  JaNee

  Koffie/thee pakket
  Het is natuurlijk leuk om jouw bezoekers tijdens Talent in Huis iets lekkers aan te kunnen bieden.

  Elke huiskamereigenaar krijgt een Koffie/thee tegoedbon t.w.v. €12,50. Zo kan je zelf je lievelingskoekjes uitkiezen en de koffie kopen die in jouw type koffiezetapparaat past.

  Gerry & Port, foto: Gerard Hooge Venterink
  Gerry-and-Port-foto

  Gerry and Port

  Kunstvorm: band

  Celtic music with a twist!

  Het is nu ruim tien jaar geleden dat ‘Gerry’ (Geert Maatjes) en ‘Port’ (John Kluijtmans) elkaar leerden kennen als bandleden in een lokale bluesband. Beide muzikanten waren op een gegeven moment toe aan een nieuwe muzikale uitdaging. De keuze viel op Keltische muziek, maar die wordt niet geheel op de oude traditionele manier gespeeld.
  Na jaren met z’n tweeën te hebben opgetreden is “Gerry and Port” kortgeleden uitgebreid met orkestvioliste Marie-Thérèse Herrman en percussioniste Charel Meulensteen, die beiden een ruime ervaring delen binnen de muziek. Gevieren neemt “Gerry and Port” jullie graag mee op een Ierse muzikale rondreis met onderweg wat onverwachte uitstapjes…

  Geert Maatjes: lead vocals en gitaar, John Kluijtmans: saxofoon, tin-whistle, dwarsfluit en backing vocals, Marie-Thérèse Herrman: viool en backing vocals, Charel Meulensteen: percussie en backing vocals.

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  IMG-20230914-WA0004
  Agenda - Duo Charlaton - Fotograaf Rene Grouve

  Trio Charlaton

  Kunstvorm: band

  De muzikanten Charles Corstjens (gitaar), Ton Karmiggelt (gitaar) en Jos Sueters (basgitaar), spelen een mix van de muziek van gitaristen, als Django Reinhardt, Chet Atkins en Les Paul.

  Het repertoire is het best samen te vatten als mainstream afgewisseld met zigeuner jazz. Veel van de stukken worden tweestemmig, soms driestemmig, gezongen.

  Trio Charlaton brengt een bijzonder dynamisch programma. In september 2022 werd het oorspronkelijke duo uitgebreid tot een trio met bassist Jos.

  DJAK Kwartet

  Kunstvorm: zangkwartet

  Dit fantastische kwartet wordt gevormd door de getalenteerde stemmen van Astrid Koopman, Kristin Nijhuis, Dirk Slot en Jef Horsthuis. Hun liefde voor muziek is overduidelijk, vooral voor de klassieke klanken. Het kwartet zingt vierstemmige, a cappella klassieke muziek.

  Deze middag belooft een muzikale traktatie te worden. Het DJAK kwartet zal werken van Mendelssohn ten gehore brengen en daarnaast enkele verrassende en “grappige” muzikale uitstapjes maken. Bereid je voor op een unieke luisterervaring en laat je meevoeren door de harmonieuze klanken. 

  Iepy’s Hang Out

  Kunstvorm: band

  Iepy’s Hang Out is ook dit jaar weer van de partij bij Talent in Huis! Iepy’s Hang Out is een band met een eigen karakter. Blues, Rock and Roll en een beetje Country is aan de order.

  Ze spelen covers van oa Cuby and the Blizzards, Herman Brood, Howlin Wolf, maar Johnny Cash en Carl Perkins ontbreken niet.

   

  Luuk Scheepstra

  Luuk Scheepstra

  Kunstvorm: gitarist

  Mijn naam is Luuk. Ik ben 15 jaar, en ik speel gitaar. Tijdens dit optreden ga ik akoestische fingerstyle gitaar liedjes spelen. Ik speel een melodie, bas en begeleiding tegelijk. Ik speel liedjes van mijn grote (gitaar)helden zoals The Beatles, Eric Clapton en Tommy Emmanuel, maar ook mijn eigen liedjes.

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  Lily Franc

  Lily Franc

  Kunstvorm: Singersongwriter

  Lily Franc (Lidewij Westerhof), singer-songwriter in opkomst, is een ware verhalenverteller. Haar achtergrond als prijswinnend violiste en haar ontdekte liefde voor popmuziek, leiden tot liedjes die inspireren en ontroeren.

  Ze volgde de Young Pop Academy van het Conservatorium van Amsterdam en behaalde de eerste prijs in de categorie muziek van Kunstbende Overijssel 2023. Ze weet als geen ander hoe ze haar publiek moet betoveren met haar stem, pakkende teksten en muzikaliteit.

  SylMarlyn

  Syl en Marlyn

  Kunstvorm: Zang en piano

  Het duo Syl & Marlyn speelden af en toe samen, lekker voor zichzelf zonder publiek erbij. Gelukkig vinden ze het nu tijd om dit ook eens in het klein voor een leuk publiek te doen.

  Syl speelt piano, en Marlyn zingt. Hun repertoire omvat een verscheidenheid aan covers, met name pop- en balladnummers, zoals die van Ed Sheeran, Lady Gaga, Adele en nog veel meer.

  HSR-11[24] kopie

  Honeysuckle Rose

  Kunstvorm: band

  Honeysuckle Rose brengt tijdloze covers uit verschillende muziekstijlen en spelen als singer-songwriters hun eigen nummers. Honeysuckle Rose bestaat uit Nanne Droste (zang) en Ruud Nijhuis (gitaar, bluesharp, zang). De nummers zijn uit de genres country, blues, folk en pop ballads. Denk daarbij aan nummers van o.a. Adèle, Crosby, Stills, Nash & Young, Bob Dylan, Ilse de Lange, James Taylor, Bonnie Raitt, Linda Ronstadt, Rory Block en Eva Cassidy.

  Veel nummers zijn een feest van herkenning, soms gegoten in een net iets ander jasje! Minder bekende, maar zeker niet minder mooie nummers zullen u verrassen. Of het nu achtergrondmuziek moet zijn bij een feestje, opening, etentje of een klein concert, met Honeysuckle Rose haalt u een gezellig stel in huis dat garant staat voor een sfeervol optreden.

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  Deirdré Rautenbach

  Deirdré Rautenbach

  Kunstvorm: zangeres

  Deirdré Rautenbach is inmiddels een bekend gezicht in Oldenzaal. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse sopraan woont nog maar kort in Oldenzaal en studeerde cum laude af in haar thuisland aan de University of North West als ‘Beste Student van de Faculteit der Kunsten’.

  Deirdré heeft een indrukwekkend CV van bijzondere concerten, maar sinds een aantal jaar is ze ook te zien in ons eigen Oldenzaal bij Talent in Huis!

  Deirdré brengt een gevarieerd programma met musical, pop en klassieke muziek.

  Nee He, Ook Dat Nog!

  Nee Hè, Ook Dat Nog

  Kunstvorm: muzikaal theater

  Nee He, Ook Dat Nog bestaat uit twee zangeressen, een gitarist en bassist. met een vette theatrale knipoog brengen zij meezingers als ‘O O Den Haag’ en liedjes van Elvis ten gehore.

  Tussen de mensen en niet op een podium, daar voelen zij zich het beste thuis. Meezingen mag niet maar is verplicht.

  Dani Zwiers

  Dani Zwiers

  Kunstvorm: Singersongwriter

  Dani Zwiers, ook wel Danidosss, is een 16-jarige muzikant en kunstenaar.
  Zijn muziek staat voornamelijk bekend om haar indie/experimentele stijl, recht voor zijn raap-teksten en veelzijdigheid. Naast het maken van muziek houdt Dani zich ook bezig met het schrijven van theater en pöezie.

  Met zijn debuutalbum ’t komt goed verkent hij thema’s zoals mentale gezondheid, onzekerheid en liefdesverdriet. Hij experimenteert ook met de genre-hokjes waarin muzikanten worden gedrukt. Indie, pop, hiphop, r&b en zelfs metal, je kunt het zo gek niet bedenken, alle genres komen naar voren op dit album.

  Eind 2023 zal Dani zijn eerste korte muzikale theater-act verschijnen.

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  Seven Hills Horses

  Seven Hills Horses

  Kunstvorm: Americana muziek

  Voor de eerste keer te bewonderen: Seven Hills Horses, een bijzonder muzikaal duo bestaande uit de getalenteerde Mark Journée en Bas Morsink. Hoewel je hen misschien al kent van de band MUSK, bundelen ze hun krachten nu samen in deze nieuwe formatie.

  Hun muziek is een smeltkroes van Americana, gezongen in het Engels, en sommige nummers worden zelfs vertolkt in het Twents. Mark en Bas zijn bedreven in het bespelen van gitaren, cajon, mondharmonica en basgitaar. Hierdoor ontstaat een meeslepende sound die de ziel van hun nummers tot leven brengt.

  Seven Hills Horses nemen je mee op een muzikale reis vol warme melodieën en pakkende teksten. 

  Foto

  Tubantino

  Kunstvorm: Circus

  Circus Tubantino, hét spektakel voor jonge circusartiesten tot en met 17 jaar!

  Onze getalenteerde kinderen brengen een spectaculaire show vol diverse acts, van gewaagde acrobatiek tot elegant koorddansen. Van magisch jongleren tot onverschrokken eenwieleravonturen.

  Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

  Jeugdorkest St. Joseph

  Jeugdorkest St. Joseph

  Kunstvorm: Harmonie

  Tromgeroffel, blazers in de aanslag: het Jeugdorkest van Muziekvereniging St. Joseph Oldenzaal is klaar om je te betoveren tijdens Talent in Huis!

  Laat je meeslepen door de betoverende klanken van onze jonge en gepassioneerde muzikanten terwijl ze verschillende muziekstukken tot leven brengen. 

  Ook dit jaar kun je genieten van het Jeugdorkest Koninklijke Harmonie St. Joseph in hun eigen ‘huiskamer’.

  Leuke-Liedjes-Band

  Leuke Liedjes Band

  Kunstvorm: Band

  Iepy’s Hangout is een vijfkoppige band die met passie blues en country rock muziek ten gehore brengt.

  Het repertoire omvat nummers van bekende artiesten, waaronder The Blues Brothers, Herman Brood, Cuby and the Blizzards, Maveriks en The Rolling Stones.

  Deze getalenteerde muzikanten hebben individueel al vele jaren ervaring in de muziekindustrie, en zijn al drie jaar samen in deze samenstelling actief.