Skip to content
- zondag 09 oktober 2022 -

Hét huiskamerfestival van Oldenzaal

Verschillende huiskamers veranderen in kleine speelplekken voor intieme optredens van verschillende, lokale talenten.

  

Jouw huiskamer als podium

Oldenzaal barst van het talent! Of het nu zang, dans, ‘spoken word’, theater, poëzie, circus, verhalen vertellen of muziek is. Elk talent verdient een podium.

Daarom is er op 17 november 2019 van 12.00 tot 17.00 uur het huiskamerfestival ‘Talent in huis’! Diverse huiskamers in Oldenzaal veranderen voor één middag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten.

Door middel van het blokkenschema kun je je eigen programma samenstellen. Kies je voor een singer-songwriter of juist voor opera, ga je voor dat ensemble wat je heel goed vindt of laat je je volledig verrassen? Jij bepaalt! De optredens duren maximaal 30 minuten en je hebt ruimschoots de tijd om van de ene naar de andere huiskamer te gaan. Toegang tot de optredens tijdens ‘Talent in Huis’ is gratis. Een hele middag cultuursnuiven voor nop dus! Kun jij iets leukers bedenken? Wij niet! We zien je graag in één van de huiskamers op 17 november! Tot dan!

Naar welke huiskamers ga jij 09 oktober?

Talent-in-huis-over-ons

Sinds 2015 zijn de 4 grote kunst-en cultuurinstellingen in Oldenzaal verenigd in het Platform Kunst Cultuur Oldenzaal. Het PKCO bestaat uit: Stadstheater de Bond, Bibliotheek Oldenzaal, Stichting Oldenzaalse Musea en Kaliber Kunstenschool. Het doel van het PKCO is om als culturele instellingen meer samen te werken in diverse projecten voor verschillende doelgroepen.

Dit jaar nemen zij gezamenlijk het initiatief om tijdens de Week van de Amateurkunst een huiskamerfestival te organiseren. Talent mag gezien worden! Voor de praktische organisatie van dit festival is Daniëlla van der Stelt als projectleider aangesteld. Zij wordt hierbij ondersteund door Cultuurmakelaar Quinta Clason.

Ben je enthousiast geworden? Jij kunt ook meedoen aan dit huiskamerfestival! 

Heb je talent op het gebied van podiumkunst en wil je dit graag laten zien? Meld je dan aan via de knop ‘Talent’.

Ligt jouw talent meer op het gebied van gastvrijheid en vind je het leuk om je huiskamer beschikbaar te stellen?
Klik op de knop ‘Huiskamer’. Aanmelden kan t/m 15 oktober. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Daniella van der Stelt – info@talentinhuis-oldenzaal.nl

Wij hebben maar liefst 25 aanmeldingen ontvangen van geweldig, lokaal talent. Fantastisch!
Nog wel zijn we op zoek naar “huiskamers” in de binnenstad en nabije omgeving, waar bezoekers van dit evenement mogen genieten van intieme optredens.
Dus heb jij een ruimte beschikbaar en heb je zin in een gezellige middag bij jou thuis? 
Meld je huiskamer dan aan en wie weet ben je op zondag 09 oktober gastheer/vrouw in je eigen woning!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Daniella van der Stelt – info@talentinhuis-oldenzaal.nl
Gerry & Port, foto: Gerard Hooge Venterink
Gerry-and-Port-foto

Gerry and Port

Kunstvorm: band

Celtic music with a twist!

Het is nu ruim tien jaar geleden dat ‘Gerry’ (Geert Maatjes) en ‘Port’ (John Kluijtmans) elkaar leerden kennen als bandleden in een lokale bluesband. Beide muzikanten waren op een gegeven moment toe aan een nieuwe muzikale uitdaging. De keuze viel op Keltische muziek, maar die wordt niet geheel op de oude traditionele manier gespeeld.
Na jaren met z’n tweeën te hebben opgetreden is “Gerry and Port” kortgeleden uitgebreid met orkestvioliste Marie-Thérèse Herrman en percussioniste Charel Meulensteen, die beiden een ruime ervaring delen binnen de muziek. Gevieren neemt “Gerry and Port” jullie graag mee op een Ierse muzikale rondreis met onderweg wat onverwachte uitstapjes…

Geert Maatjes: lead vocals en gitaar, John Kluijtmans: saxofoon, tin-whistle, dwarsfluit en backing vocals, Marie-Thérèse Herrman: viool en backing vocals, Charel Meulensteen: percussie en backing vocals.

Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

Renee Schepers

Kunstvorm: Singer-songwrighter – zang – band

Renee Schepers is een singer-songwriter in hart en nieren. Deze keer ook met haar bandleden Syl Slatman(piano) en Marlyn de Kroon(bas).

U kunt tijdens het optreden gaan genieten van covers & eigen werk!

Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

Spölkwarteerke

Kunstvorm: band

“Loop nich weg  veur ’t plat – De leu wordt van pochen nich zat –  Mer van metworst en foezelnat, klootscheetn en jepsken in de stad He’wt ooit zo mooi had?” Veer kearls zingt in modersproak oawer kammeroadschap, leefde en ’t oalderwordn.

Een muzikaal streekproduct vanaf de kökkentoafel.

Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

ASjeblieft

Kunstvorm: band

Astrid en Sylvia vormen samen het duo ASjeblieft. Ze spelen op Bugel en Trompet bekende tweestemmige melodieën.
Gezellige meezingers en gevoelige liedjes. Muziek voor elk Moment.

image0
Rik van de Kolk

Rik van de Kolk en Wouter Munsterman

Kunstvorm: klassieke zang en spontane dichtkunst

De Oldenzaalse bariton Rik van de Kolk studeert klassieke zang aan het ARTEZ conservatorium in Zwolle. Rik zingt een gevarieerd programma met onder meer de twee aria’s van Papageno uit Die Zauberflöte van Mozart en de cylcus Le Bestiaire van Francis Poulenc op teksten van Apollinaire waarin een dromedaris, een Tibetaanse geit, een sprinkhaan, een dolfijn, een rivierkreeft en een karper worden bezongen.

Hij wordt hierbij begeleid door pianist Wouter Munsterman docent aan het ARTEZ conservatorium en tevens plaatsvervangend stadsdichter van Hengelo. In deze rol zal hij tijdens dit optreden een aantal gedichten voordragen.

Duo Charlaton  Band
Duo Charlton, foto: Rene Grouve

Duo Charlaton

Kunstvorm: band

De twee gitaristen, Charles Corstjens en Ton Karmiggelt, spelen een mix van de muziek van gitaristen, als Django Reinhardt, Chet Atkins en Les Paul. Het repertoire is het best samen te vatten als Main Stream afgewisseld met zigeuner jazz.

Veel van de stukken worden tweestemmig gezongen en dit zorgt voor een bijzonder dynamisch programma!

Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

Martin Adolfsen

Kunstvorm: gitaar en klankinstrument 

Martin is als muzikant opgeleid op het conservatorium in Enschede met als hoofdvak gitaar. Hij heeft zijn eigen gitaarschool en heeft veel Oldenzalers de fijne kneepjes van het spelen geleerd. Zijn persoonlijke voorkeur ligt bij Blues en rock maar op deze zondag middag speelt hij waar zijn hart en zijn publiek hem brengt.

Door de jaren heen heeft Martin duizenden nummers geschreven en door zijn ervaringen als sjamaan stelt hij zich graag open voor emoties en gevoelens van zijn publiek. Op dit gevoel zijn hij zijn stukken baseren. Naast de gitaar zal hij gebruik maken van de hang, een bijzonder klankinstrument dat met de handen word bespeeld. Niets uit een boekje of van bladmuziek maar puur uit het hart.

Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

De Blauwe kom

Kunstvorm: verhalenvertellers

Maya en Niek van de Blauwe Kom wonen sinds februari 2021 in Oldenzaal en zijn al ruim 20 jaar verhalenvertellers voor jong en oud. Ze vertellen verhalen van ver, met humor en avontuur. Ook vertellen zij een zelfgeschreven middeleeuws Twents sprookje, vertelt in dialect.

Laat je op deze gewone zondagmiddag meevoeren naar andere tijden en verre oorden.

Jef Horsthuis

Kunstvorm: zang en gitaar

Helaas heeft And Friends wegens prive omstandigheden hun optreden geannuleerd. Des te blijer waren we vanmorgen met het bericht van zanger en gitaarspeler Jef Horsthuis: hij helpt ons en speelt vanmiddag in de huiskamer aan de Berkstraat 10! Geen lege huiskamers deze zondag!

Jef neemt zijn akoestische gitaar en stem mee om de gezellige huiskamer te vullen. Hij brengt pop liedjes ten gehore variërend van Katie Melua, tot de Amerikaanse folk klanken van Jim Croce.

Opgegroeid bij het Stadsjongenskoor Oldenzaal, en nu actief bij (oa) SNOR en Kamerkoor Mardi le vent (Tubbergen) maakt hem een ervaren zanger. Met völle wille in een vrolijke middag nodigt Jef het publiek dan ook van harte uit om lekker mee te zingen bij de liedjes!

Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

Janneke Oldengarm

Kunstvorm: Singer-songwrighter

Janneke is geboren en getogen in Oldenzaal. Als muziektherapeut in opleiding bij het ArtEZ conservatorium (Enschede) schrijft ze vaak liedjes die gaan over het leven en de dingen ze meemaakt. Muziek is voor haar een manier om te communiceren, contact te maken en gevoelens en ervaringen onder woorden te brengen.

Van Janneke kun je Nederlands- en Engelstalige, gevoelige singer-songwriter liederen verwachten met zang en piano of gitaar, die zowel kwetsbaarheid als kracht overbrengen.

Meer weten over deze artiest? Neem een kijkje op:

Iepy’s Hang Out

Kunstvorm: band

Zang, gitaar, keyboard, basgitaar en drums van Iepy’s Hang Out laten oude en minder oude blues, rock en country nummers klinken tijdens Talent in Huis Oldenzaal.

Deze vijf “oudere jongeren” laten je swingen in de achtertuin van Iepy op nummers van Chuck Berry tot Johnny Cash, van Cuby + Blizzards tot the Mavericks.

In het najaar van 2019 kwamen 5 mannen samen met één doel, gezellig en samen R&B (rock & blues) muziek te maken. Toen bleek dat Iepy een prima oefenruimte heeft, was de bandnaam snel gevonden.

Iepy rockt op z’n elektrische gitaar, laat hem een deuntje horen en hij speelt het. Tevens is hij ook muzikaal leider. Harry neemt de zang voor zijn rekening en laat zijn mondharmonica regelmatig horen. René kan heerlijk pingelen op z’n keyboard prima en Nico zorgt met de drums voor een strak ritme. Arie op z’n basgitaar maakt de band compleet.

Al met al een lekker stuk muziek voor de zondagmiddag!